Almedalen

ALMEDALEN 2018

Drömsnack, en hållbar spelbransch och 30 000 jobb på spel. Även i år tar ATG plats i Almedalen för att delta i samhällsdebatten, lyfta angelägna frågor i spelbranschen och bjuda in till både seminarium och mingel i vår trädgård på Strandgatan 24. Nytt för i år är att vi även finns med hos DN på tisdag förmiddag (10.45-11.30), där vi sätter fokus på det hållbara ägandet i spelbranschen.

Program i ATG:s trädgård:

 • TISDAGEN DEN 3 JULI

  10:30 – 11:15 (Parasporten i Sverige)
  Drömmen om idrott för alla – en samhällsfråga som går att lösa eller en utopi?
  Idrottens samhällsvinster är enorma och varje person som tränar bidrar. Men vad krävs av samhället för att fler ska bli aktiva? Idrottens förebilder gör ofta att fler börjar idrotta. Vad krävs för att fler ska få chansen till ett aktivt liv – oavsett nivå? Två av de medverkande är Zebastian Modin, paralympier, och Peter Forsberg.
  Länk till programmet hittar du här.

  11:30 – 12:30 (Svensk Travsport)
  30 000 jobb på spel
  . En licensmarknad för spel införs i Sverige 2019. Hur ska spelpolitiken säkra en rättvis finansiering av trav- och galoppsporternas infrastruktur som anläggningar och tävlingskostnader samt de breda satsningarna inom hästnäringen? 30 000 jobb, många på landsbygden, står på spel.
  Länk till programmet hittar du här.

  14:00 – 14:45 (ATG)
  Drömsnack med Foppa.
  Till ATG Drömfond kan föreningar och organisationer som motverkar utanförskap och ohälsa genom idrott, söka medel för att genomföra sina drömprojekt. Projekt som kan ta deras arbete till nästa steg. Utifrån sin roll som ambassadör för ATG Drömfond samtalar Peter “Foppa” Forsberg med olika gäster om att göra skillnad, mångfald, idrott, integration och framförallt om drömmar.

 • ONSDAGEN DEN 4 JULI

  9.00 – 9.45 (ATG)
  Drömsnack med Foppa
  . Till ATG Drömfond kan föreningar och organisationer som motverkar utanförskap och ohälsa genom idrott, söka medel för att genomföra sina drömprojekt. Projekt som kan ta deras arbete till nästa steg. Utifrån sin roll som ambassadör för ATG Drömfond samtalar Peter “Foppa” Forsberg med olika gäster om att göra skillnad, mångfald, idrott, integration och framförallt om drömmar.

  10:30 – 11:30 (ATG)
  De sista monopolisterna
  . Spelbranschen står inför en historisk omreglering. Vad kan vi lära av den privatiserings- och avregleringsvåg som svept över Sverige sedan 90-talet?
  Länk till programmet hittar du här.

  12:00 – 13:00 (Hästnäringens Nationella Stiftelse)
  Hästen, Sverige och samhällsnyttan
  Kring hästen finns en näring att räkna med. ​ Samhällsnytta kan definieras på flera olika sätt. Hästen bidrar med såväl hårda värden som mjuka faktorer – vi ser nytta på många samhällsområden: jobb, ekonomisk omsättning, företagande, landsbygdsutveckling, folkhälsa och ungdomsverksamhet.
  Länk till programmet hittar du här.

  14.45 – 16.45 (Hej Digitalt)
  Hur kan traditionella organisationer tänka mer som en startup för att öka innovationstakten?

  Startup-företagen har många gånger lyckats göra innovation till en integrerad del av affärsstrategin. Hur kan traditionella organisationer lära av snabbväxande startups arbetssätt och kultur?
  Länk till programmet hittar du här.

 • På plats från ATG

  Under veckan i Almedalen finns flera representanter och experter på olika områden från ATG på plats. Flera är med för att dela med sig av sina erfarenheter och sin kunskap i olika seminarier. Det finns även tid för informella möten i ATG:s trädgård.

   

 • ATG:s laguppställning:

  Sten Andersen, marknadschef

  Patrik Brissman, informationschef

  Pontus Gille, event- och sponsorchef

  Maria Guggenberger, hållbarhetschef

  Carin Kappe, compliance officer

  Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef

  Hans Skarplöth, vd och koncernchef

  Fredrik Steigård, sociala media strateg