Om ATG på två minuter

ATG:s uppdrag är att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Uppdraget är formulerat av våra ägare, trav- och galoppsporten, och staten – som reglererar vår verksamhet.

Det finns 36 tävlingsarenor för trav- och galoppsport i Sverige. Över 1 800 000 besök görs på trav- och galoppbanor varje år, där V75 lockar runt 7 000 personer i genomsnitt varje lördag. Det körs travlopp 364 dagar om året, och det körs närmare 20 000 lopp per år som vi tar spel på. Tillsammans med våra tv- och webbsändningar, gör det travet till en av Sveriges största arenaidrotter.
  • ATG har framtill den 1 januari 2019 varit det enda spelbolaget som haft tillstånd att erbjuda vadhållning på hästar i Sverige. Med uppdraget att främja trav- och galoppsporten har ATG genererat upp till 2 miljarder per år tillbaka till hästsporten. När den nya spellagstiftningen trädde i kraft den 1 januari 2019 kan ATG  nu erbjuda sina kunder, förutom spel på hästar, sport- och casinospel.
  • Hos ATG hittar du starka varumärken som V75 och Harry Boy. Vi har erbjudit spel på hästar till svenska folket sedan 1974.
  • Vi ägs av trav- och galoppsporten så hos oss finns inga privata vinstintressen. Det betyder att hela överskottet på 2 miljarder kronor (2018) går tillbaka till hästsporten. Vi stöttar och sponsrar även andra  hästnära projekt. Läs mer om vårt engagemang.
  • Spelansvaret är vår viktigaste hållbarhetsfråga. Alla som säljer våra produkter utbildas och certifieras i spelansvar i syfte att förhindra att enskilda personer får spelproblem. Läs mer om vårt spelansvar här.
  • Du hittar oss och våra produkter hos närmare 2000 ombud, på 36 trav- och galoppbanor runt om i Sverige och i de digitala plattformarna.
  • Säkerhet är a och o i vår verksamhet. Vi följer en internationell ISO-standard för säkerhetsfrågor och har en compliance-funktion som bland annat jobbar för att förhindra bedrägerier och penningtvätt.
  • År 2000 startade vi vårt dotterbolag Kanal 75 som är ett produktionsbolag som sänder trav-sändningarna du ser i TV4, TV 12 och på ATG-Live.