Om ATG på två minuter

ATG:s uppdrag är att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Uppdraget är formulerat av våra ägare, trav- och galoppsporten, och staten – som reglererar vår verksamhet.

Det finns 36 tävlingsarenor för trav- och galoppsport i Sverige. Över 1 800 000 besök görs på trav- och galoppbanor varje år, där V75 lockar runt 7 000 personer i genomsnitt varje lördag. Det körs travlopp 364 dagar om året, och det körs närmare 20 000 lopp per år som vi tar spel på. Tillsammans med våra tv- och webbsändningar, gör det travet till en av Sveriges största arenaidrotter.
  • ATG har tills nu varit det enda spelbolaget som haft tillstånd att erbjuda vadhållning på hästar i Sverige. Med uppdraget att främja trav- och galoppsporten har ATG genererat upp till 2 miljarder per år tillbaka till hästsporten. När den nya spellagstiftningen trädde i kraft den 1 januari 2019 kan ATG  nu erbjuda sina kunder, förutom spel på hästar, sport- och casinospel.
  • Hos ATG hittar du starka varumärken som V75 och Harry Boy. Vi har erbjudit spel på hästar till svenska folket sedan 1974 och är det enda spelbolaget som har tillstånd att bedriva spel på hästar i Sverige.
  • Vi ägs av trav- och galoppsporten så hos oss finns inga privata vinstintressen. Det betyder att hela överskottet på 1,8 miljarder kronor (2017) går tillbaka till hästsporten. Vi stöttar och sponsrar även andra  hästnära projekt. Läs mer om vårt engagemang.
  • Spelansvaret är vår viktigaste hållbarhetsfråga. Alla som säljer våra produkter utbildas och certifieras i spelansvar i syfte att förhindra att enskilda personer får spelproblem. Läs mer om vårt spelansvar här.
  • Du hittar oss och våra produkter hos närmare 2000 ombud, på 36 trav- och galoppbanor runt om i Sverige och i de digitala plattformarna.
  • Säkerhet är a och o i vår verksamhet. Vi följer en internationell ISO-standard för säkerhetsfrågor och har en compliance-funktion som bland annat jobbar för att förhindra bedrägerier och penningtvätt.
  • Lotteriinspektionen är den kontrollmyndighet som säkerställer att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. Myndigheten verkar för en sund och säker spelmarknad och ska bidra till ett minskat utbud av illegal spel- och lotteriverksamhet. Lotteriinspektionens hemsida hittar du här.
  • År 2000 startade vi vårt dotterbolag Kanal 75 som är ett produktionsbolag som sänder trav-sändningarna du ser i TV4, TV 12 och på ATG-Live.