ATG Hopp & Talang

ATG Hopp & Talang

Det här är en satsning för Sveriges framtida ryttarstjärnor. Syftet är att ge talangerna värdefullt stöd på vägen fram till målet – de stora mästerskapen.

RESURSTEAM HOPP & TALANG

Våra mentorer har lång erfarenhet och tillhör de främsta inom sina områden. Läs deras egna ord om hur de ser på mentorskapet och satsningen ATG Hopp & Talang!

Jens Fredricson, mentor för hoppryttare och utvecklings- och innehållsansvarig för ATG Hopp & Talang:
”Ni är inte här för att visa upp hur duktiga ni är, ni blir vare sig betygssatta eller uttagna, utan det här året handlar uteslutande om er egen utveckling. Våga lyfta fram era svagheter och jobba med dem. Använd den här möjligheten. Använd oss.”

Louise ”Lussan” Nathhorst, mentor för dressyrryttare:
”Det handlar dels om att bli skicklig i sadeln, men också om att ha kunskap om hästen. Toppryttare är i stallet och kollar sina hästar hela tiden, de känner sina hästar och vet hur de mår. Blir du tillräckligt duktig, då kommer folk att höra av sig. När du har kunskap och kan ta fram hästar, då kommer även hästarna till stallet.”

Göran ”Yogi” Breisner, mentor för fälttävlansryttare:
”Under det här året kommer jag att jobba för att mina ryttare lämnar programmet med en verktygslåda fylld av verktyg.”

 • Nina Rademaekers

  25 år
  Dressyr
  Ågesta Ridklubb

  Hästar i min sportsatsning:
  Dorano. Född 2003, e. Dormello ue. Silvio I. Utbildningsnivå: Grand Prix. Han är en väldigt snäll och cool häst som går genom livet med spetsade öron!

  Om mig:
  Jag brinner för hästar, dressyr och jag älskar att tävla, träna och utvecklas med min häst. Idag har jag en häst som jag har satsat på fullt ut i U25-landslaget under det här året. Mitt andra stora mål för året var att kvala in som en av de fyra finalisterna i Lövsta Future Challenge Unga Ryttare. Det lyckades, så i december blir det start i Friends Arena. Nästa år fortsätter jag min sportsatsning som senior med målet att ta klivet upp i vanlig Grand Prix.

 • Pontus Hugosson

  28 år
  Fälttävlan
  Kungsbacka Ridklubb

  Hästar i min sportsatsning:
  Cut the Cuteness, 10 år, valack, Startat CIC***. Quadro Pop, 7 år, valack, startat CIC* All of Me, 6 år, sto och Stella, 7 årigt hoppsto.

  Om mig:
  Jag driver gårdens sysslor och jobbar deltid på familjeföretaget med ekonomi/kontorsarbete. Jag håller även träningar i både banhoppning och terräng. Dessutom skapar jag innehåll för sociala medier. När jag inte ridtränar eller jobbar, brukar jag försöka hinna med någon typ av fysträning. Drömmen för mig med min satsning är att i framtiden att göra bra resultat för Sverige i nationstävlingar och mästerskap.

 • Mikaela Gustaphson

  20 år
  Hoppning
  Strömsholms Ridsportförening

  Hästar i min sportsatsning:
  Cum Laude f. 05 (Cayetano L – Pilot) ridit honom i ungefär tre år och har vinster upp till 1.50 m och vi har tre europamästerskap i bagaget.  Carl f. 06 (Cartier v/d Heffink – Clinton l) placeringar upp till 1.45 m. Inar C f. 08 (Quidam De Revel – Candillo) är nyast i truppen och startar honom  1.45 m klasser just nu. Diaretta Blue f. 12 (Diarado – Chacco Blue) startad upp till 1.30 m plus ett gäng unghästar.

  Om mig:
  När jag var nio år började jag rida på en ridskola i Västerås. Min första ponny fick jag när jag var 13 år, min första storhäst när jag skulle fylla 15 år och för ungefär ett och ett halvt år sedan tog jag steget upp i svår klass. Allting har gått väldigt fort och jag har delvis tvingats bli självlärd eftersom mina föräldrar inte kan häst. Jag bor just nu på en hästgård utanför Västerås. Här har jag hand om gårdens åtta hästar. Jag är absolut öppen för anställningar på stall eller liknande men skulle helst vänta tills efter mitt sista YR EM som jag förhoppningsvis får genomföra nästa år. Det är dels för att jag vill kunna lägga allt fokus på det och inte blanda in nya hästar och för att jag måste prioritera träning och tävlingarna för den hästen som är tänkt för mästerskapet.

 • Denise Ljungkvist

  25 år
  Dressyr
  Helsingborgs Fältrittklubb

  Hästar i min sportsatsning:
  Soega är ett 11-årigt sto efter Sandakan – Amiral som jag verkligen tror på och har haft störst framgånger med. Vi köpte henne som 2-åring. Då var hon vild och sprallig med mycket egen vilja, men jag har alltid trott på henne. Med jobb, tid och tålamod har hon blivit en fantastisk häst med stor personlighet och potential. Soega är den häst som hjälpt mig förverkliga många drömmar och förhoppningsvis har vi en lång framtid kvar tillsammans.  Jag har även en 4-årig valack som är efter Zuidenwind – Don Schufro som jag hoppas kunna rida i unghästchampionaten framöver.

  Om mig:
  Jag har ridit sen jag var liten och tävlat i hoppning, dressyr och fälttävlan på både ponny och stor häst. Jag har gått på Helsingborgs Ridgymnasium och därefter jobbat tre år som hästskötare och dressyrelev på Gränsbo Stuteri. Nu driver jag eget företag, Denise Ljungkvist Dressage, och satsar på min karriär som professionell dressyrryttare. Jag har ridit allt från inridnings hästar, tillridningshästar, hingstar, till Grand Prix hästar. Jag tävlade upp till FEI klasser på ponny och började rida stor häst parallellt när jag var elva år. Jag tror att ATG Hopp & Talang kan ge mig mer kunskap om hur man driver ett framgångsrikt företag och hjälpa mig att ta min karriär vidare från U25 till senior.

 • Jennie Juhlin Lundström

   27 år
  Hoppning
  Strömsholms Ridsportförening

  Hästar i min sportsatsning:
  Beyonce 9 år (går 1.50), Cartania 9 år (går 1.45), Fiona 8 år (går 1.40), Clara Faut 7 år (går 1.40), Emma 7 år (går 1.40), Sancentrio PS 7 år (går 1.35), My Gold Lady 6 år (går 1.30), Hummeltje 6 år (går 1.30), Hopeful Hallelujah 6 år (går 1.30), Power of Love 5 år (går 1.25), Nilia vd Bisschop 5 år (går 1.20) och Dima 4 år (går 1m).

  Om mig:
  Jag bor på en gård utanför Hallstahammar där jag bedriver min hästverksamhet. Jag har idag 15 hästar hemma varav tolv i tävling som är allt från 4 år och uppåt. Jag har genom åren utbildat ett flertal unga hästar upp till svår hoppning. Jag har idag ett bra team runt omkring mig som stöttar och hjälper mig med min satsning mot toppen, och mot mitt delmål landslaget. ATG Hopp & Talang skulle göra att jag kan få den lilla extra hjälp som behövs både vad det gäller upplägg, träning samt kost. Har idag bra samarbete med hästägare och sponsorer men självklart vill man lära sig mer för att säkra återväxt av hästar i mitt system. Tillsammans med mitt team, mina hästägare och min starka vilja så kommer jag att nå mina mål.

 • Jonna Britse

   27 år
  Fälttävlan
  Hermanstorp Kör och Ridklubb

  Hästar i min sportsatsning: Quattrino född 2005, e. Quite easy – Guido – Little Boy som tävlar på 3* nivå. Han har en egen hashtag #fyristhediva

  Om mig: Tidigare var jag med i Ryttarutveckling nivå 3 – nu vill jag vässa min satsning ytterligare och nå högre höjder. Jag vill MER! Jag vill kunna konkurrera internationellt, jag vill rida mästerskap, jag vill chansa, jag vill satsa. Därför sökte jag till ATG Hopp & Talang. För att få den hjälp och det stöd som behövs för att kunna ta ytterligare ett kliv framåt i min utveckling. Jag har i dagsläget en tävlingshäst och en unghäst, och har ett civilt jobb parallellt med min satsning.