Drömfonden Häst, Vinnie

Häst och miljö

 • ATG – hästnäringens motor sedan 1974. Pengarna som vi genererar till trav- och galoppsporten och övriga delar av hästnäringen, möjliggör bland annat att tiotusentals människor kan jobba med det de älskar och att landets beteshagar fylls av välmående hästar. Hos oss finns inga privata vinstintressen utan vårt överskott kommer hela hästnäringen till godo – det är vi är stolta över.

  ATG Drömfond är vårt sätt att samla alla ATG:s engagemang och sponsorskap på en gemensam plattform.

  • Stall 43

   Stall 43

   På Stall 43 på Solvalla får ungdomar och barn med autismspektrumdiagnos möjlighet att möta hästen. Tillsammans med hästarna jobbar ledarna individuellt med varje deltagare, där syftet är att tillsammans med hästen locka fram en individ som är närvarande, fokuserad och i nuet.

  • Föreningen för den Beridna Högvakten

   Föreningen för den Beridna Högvakten värnar om att bevara hästen som en naturlig del i stadsbilden, i form av vaktparader och uppvisningar vid stadsevenemang och hästsporttävlingar. Föreningen har 22 000 medlemmar, som tillsammans äger de 80 hästar som ingår i verksamheten. ATG är stolt sponsor till Beridna Högvakten.

  • ATG Hopp & Talang – Ryttarutveckling

   ATG hopp & Talang är en del av Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram där unga hopp-, dressyr – och fälttävlansryttare med mästerskap i sikte får verktyg och stöttning i form av mentorskap, kost- och hälsolära, och träningstillfällen både av- och uppsuttet med några av Sveriges mest meriterade ryttare som mentorer. Satsningen utökades från 2016 att även omfatta stipendium till två pararyttare.

  • Hästnäringens Nationella Stiftelse

   Hästnäringens Nationella Stiftelse

   Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) stiftades redan 1992 av ATG och LRF. HNS uppdrag är att som paraplyorganisation arbeta för och med den svenska hästnäringen, med fokus på utbildning, avel och uppfödning. ATG bidrar med ungefär 50 miljoner kronor varje år. En stor del av bidraget är öronmärkt för utbildningsverksamhet, men medlen går även till barn- och ungdomssatsningar, till att kvalitetssäkra de tre riksanläggningarna och till olika utvecklingsprojekt inom hästsektorn.

  • Totte och Py

   Svenska Hästars Värn

   Svenska Hästars Värn, SHV, är en ideell förening som tar hand om vanvårdade hästar. Föreningen övertar ägandet av hästar som omhändertagits av myndigheterna. Tillsammans med veterinärer och kunniga hästmänniskor arbetar de för att psykiskt och fysiskt rehabilitera illa behandlade hästar, så att de kan få ett tryggt hem och en nystart i livet.

  • Häng med i storyn om Totte

   I ett samarbete mellan ATG och Svenska Hästars Värn, SHV får vi följa den varmblodiga travhästen Totte som efter att ha hamnat snett i livet blev omhändertagen av SHV. Totte får en andra chans när hoppryttaren Py Jägerdén tar sig an Totte och ger honom guidning och stabilitet, för att kunna komma till i ett tryggt foderhem så småningom. Se Tottes resa här nedan, eller via Facebooksidan Gilla Häst.

  • Hästambulansen

   Hästambulansen har funnits sedan 1979, och har genom åren varit behjälplig på mängder med hästsportsevenemang såsom trav- och galopptävlingar och fälttävlanstävlingar. Hästambulansen hjälper till om olyckan skulle vara framme, och kan på ett säkert sätt se till att hästarna får bästa möjliga vård på väg till veterinärklinik. ATG var möjliggörare till att Hästambulansens verksamhet kunde starta för över 30 år sedan, och är fortfarande en stolt sponsor.

 • Relaterade sajter

  Se vår film om Stall 43

  Se vår film om Beridna Högvakten


  Se vår film om Wången

  Gilla Häst

  Gilla Häst samlar hela hästsverige. Tillsammans med dig som älskar häst vill vi stärka hästens ställning så att de kan skapa mening i fler människors liv, bidra till nya arbetstillfällen och hålla landskapen öppna.
  Gilla Häst startades som ett gemensamt projekt mellan ATG, Ridsportsförbundet, Svensk Travsport, Svensk Galopp och HNS – som ett upprop för att stärka hästens ställning i Sverige.