ATG Drömfond

I över 45 år har ATG bidragit stort till hästnäringen, samhället och idrotten genom sponsorskap och olika engagemang. På så sätt har man både skapat och uppfyllt drömmar - drömmar om vinst, gemenskap och möjligheten att få utöva sin passion.

ATG har idag ett brett engagemang och har i många år bidragit stort till olika delar inom hästnäringen genom engagemang inom Ridsportförbundet, Hästnäringens Nationella Stiftelse och ett antal övriga projekt (läs mer om det här). Även idrott & hälsa är i fokus genom sponsorskapen av Sveriges Paralympiska Kommitté, Parasport Sverige och Svenska Skidskyttelandslaget.

ATG Drömfond startades 2017 och utgör plattformen för alla våra engagemang inom välgörenhet och sponsring. vi vill vara en god kraft som både initierar och
finansierar projekt för ett bättre samhälle. Genom ATG Drömfond ger vi föreningar som främjar gemenskap genom idrott möjligheten att göra stor skillnad i det lilla.

Porträtt v Peter Forsberg för ATG Drömfond. Han har på sig en vit ziptröja

Drömprojekt

Genom ATG Drömfond ger vi årligen fyra föreningar möjlighet att ta nästa steg att nå sin dröm. Drömprojekt finansierar projekt som motverkar utanförskap och ohälsa med idrott som grund.

Vilka kan söka till Drömprojekt?

Föreningar och organisationer, som driver verksamhet/projekt i Sverige och som genom idrott bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap, kan söka med sitt projekt. Juryn väljer ut fyra finalister som får 50 000 kronor vardera till sin dröm.  Efter en omröstningsperiod där svenska folket får vara med och rösta fram sin favorit, får en av finalisterna ytterligare 100 000 kronor. Läs mer här.

ATG Drömfond  
tidningen Travronden

I samarbete med Tidningen Travronden stödjer ATG Drömfond projekt inom trav- eller galoppsporten som bidrar till ökad gemenskap och förbättrad hälsa.

Vilka projekt kan söka?

Det kan till exempel vara en person med intellektuell funktionsnedsättning som finner en tillvaro i ett travstall eller en person med fysisk funktionsvariation som med hjälpmedel kan delta i trav- eller galoppsporten. Juryn väljer ut tre finalister och efter en omröstning där svenska folket får vara med och rösta fram sin favorit, får en finalist 100 000 kronor och de andra två får 25 000 kronor vardera. Läs mer här.

 

barn i sulky bakom liten fuxponny