Vi utvecklar Svensk ridsport

Allt vårt överskott går tillbaka till hästarna. Därför är ATG motorn i svensk hästnäring. Vi tryggar den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Sedan 2019 har vi adderat vi ytterligare en gren till våra hästspel – ridsport.

 Under 2019 hade ATG Riders League premiär – en hopptävling framtagen tillsammans med Svenska ridsportförbundet, med hinderhöjder på 1.40 m som är skräddarsydd för ATG:s spelvarumärke V5. Vi genomförde sex testomgångar under 2019 – som lagom till år 2020 mynnade ut i ett utvecklat koncept som innebär inte bara en utan två tävlingar - en på 1,35 m, och en på 1,50 m.

 Vi har med ATG Riders League väckt intresse och engagemang hos många ridsportintresserade i landet. Vi är övertygade om att tiden är mogen och hoppningen är redo för att ta plats på spelmenyn. Vi behöver fortsätta arbetet med att nå ut med budskapet om ATG:s roll i hästnäringen till alla de i hästsektorn som inte har sitt engagemang i trav- eller galoppsporten. Helt enkelt bygga ett förtroende och en förståelse för hur mycket spelet bidrar med till hästnäringen, att oavsett för vilken häst ens hjärta klappar, ska ett spel från ATG vara det självklara valet om man gillar häst.

 I närmare 40 år har ATG haft engagemang inom ridsporten och samarbetat med Svenska Ridsportförbundet – ett långt och givande samarbete. De senaste åren har vårt stora fokus legat på ryttarutveckling. Vi möjliggör utvecklingsprogrammet ATG Talang, ett talangprogram där lovande ryttare, kuskar och jockeys får hjälp med allt från medieträning till fysisk träning och kosthållning. Syftet är att ge talangerna värdefullt stöd på vägen fram till målet – de stora mästerskapen. Dessutom har vi en separat satsning på svensk paradressyr.

 

Närbild på fux med bläs. Hästen har på sig träns med huva

ATG Talang

ATG Talang är ett utvecklingsprogram för dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare med mästerskap i sikte. Sedan år 2020 välkomnar programmet även unga kuskar och jockeys. Under ett får ryttarna/kuskarna stöd och kunskap för framtiden. De som blir uttagna till satsningen får ett mentorskap med en erkänd profil inom deras tävlingsgren, individuell träning- och tävlingsplanering och fyra avsuttna träffar där de bland annat lär sig om sin egen kost och hälsa, medieträning, hästlära och hästjuridik.

Upplägget i ATG  Talang har mejslats fram under de år som utvecklingsprogrammet har funnits. Att ha en god självkännedom är många gånger en bra början om man vill bygga ett framgångsrikt team omkring sig, det är till stor del vad ATG Talang handlar om. Att inspirera deltagarna att se över och vässa sina sportsatsningar och forma ett framgångsrikt och hållbart management med sig själva i huvudrollen.