Vi är motorn i Svensk hästnäring

Allt vårt överskott går tillbaka till hästarna. Därför är ATG motorn i svensk hästnäring. Vi tryggar den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Nu adderar vi ytterligare en gren till våra hästspel – ridsport.

I närmare 40 år har ATG haft engagemang inom ridsporten och samarbetat med Svenska Ridsportförbundet – ett långt och givande samarbete. De senaste åren har vårt stora fokus legat på ryttarutveckling. Vi möjliggör utvecklingsprogrammet ATG Hopp & Talang, ett talangprogram där lovande hopp-, dressyr-, och fälttävlansryttare får hjälp med allt från medieträning till fysisk träning och kosthållning. Syftet är att ge talangerna värdefullt stöd på vägen fram till målet – de stora mästerskapen. Dessutom har vi en separat satsning på svensk paradressyr.

Under 2018 testade vi för första gången spel på ridsport med Vinnarspel under Gothenburg Horse Show – och under 2019 hade ATG Riders League premiär. ATG Riders League är framtaget tillsammans med Svenska ridsportförbundet, och är en hoppserie med hinderhöjder på 1.40m, med kvalklass och finalklass. Vi har under våren 2019 haft tre testomgångar – och under hösten väntar tre omgångar till.

Vi har med ATG Riders League väckt intresse och engagemang hos många ridsportintresserade i landet. Vi är övertygade om att tiden är mogen och hoppningen är redo för att ta plats på spelmenyn. Vi behöver fortsätta arbetet med att nå ut med budskapet om ATG:s roll i hästnäringen till alla de i hästsektorn som inte har sitt engagemang i trav- eller galoppsporten. Helt enkelt bygga ett förtroende och en förståelse för hur mycket pelet bidrar med till hästnäringen, att oavsett för vilken häst ens hjärta klappar, ska ett spel från ATG vara det självklara valet om man gillar häst.

Närbild på fux med bläs. Hästen har på sig träns med huva

ATG Hopp & Talang

ATG Hopp & Talang är ett utvecklingsprogram för dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare med mästerskap i sikte. Under ett får ryttarna stöd och kunskap för framtiden. Ryttarna som blir uttagna till satsningen får ett mentorskap med en erkänd ryttarprofil inom deras tävlingsgren, individuell träning- och tävlingsplanering och fyra avsuttna träffar där de bland annat lär sig om sin egen kost och hälsa, medieträning, hästlära och hästjuridik.

Upplägget i ATG Hopp & Talang har mejslats fram under de år som utvecklingsprogrammet har funnits. Att ha en god självkännedom är många gånger en bra början om man vill bygga ett framgångsrikt team omkring sig, det är till stor del vad ATG Hopp & Talang handlar om. Att inspirera ryttarna att se över och vässa sina sportsatsningar och forma ett framgångsrikt och hållbart management med sig själva i huvudrollen.

ATG Riders League

ATG Riders League är en hoppserie skapad och framtagen av ATG tillsammans med Svenska Ridsportförbundet. Serien rids på 1.40m-nivå, med en kvalklass dagen innan själva finalen. I finalen rider de 40 bästa från kvalet, och de delas upp i fem ”heat”, med åtta ekipage i varje. Varje heat är en tävling i sig och vinnarna i varje heat kvalificerar sig till en avgörande Winning Round samma eftermiddag – tillsammans med de som har de fem bästa resultaten från alla heaten. Under tävlingarna går det att spela spelformerna V5 och Vinnarspel.

Syftet med ATG Riders League är att öka upplevelsen för både publik och ryttare och öka kännedomen om ATG:s roll i hästnäringen, men också att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar, som för etablerade elitryttare på yngre hästar. Vår drömbild är att vi ska sätta hästen i centrum genom att utveckla konceptet och föra rid- och trav- och galoppsporterna närmare varandra.

hoppryttare på skimmel. täcke där det står ATG Riders League