Sponsring & Engagemang

tre travhästar med kusk på en travbana

Vår hjärtefråga - Hästnära engagemang

ATG är den svenska hästnäringens motor, och har varit ända sedan 1974. Pengarna som vi genererar till trav- och galoppsporten och övriga delar av hästnäringen möjliggör bland annat att tiotusentals människor kan jobba med det de älskar - och att landets beteshagar fylls av välmående hästar. Hos oss finns inga privata vinstintressen utan vårt överskott kommer hela hästnäringen till godo – det är något vi är stolta över.

Här hittar du några av de hästnära engagemang som vi värnar lite extra om. Är du intresserad av vår mission - att vara motorn i svensk hästnäring? Läs mer här

Stall 43

På Stall 43 får ungdomar och barn med autismspektrumdiagnos möjlighet att möta hästen.

Beridna Högvakten

Föreningen för den Beridna Högvakten värnar om att bevara hästen som en naturlig del i stadsbilden, i form av vaktparader och uppvisningar vid stadsevenemang och hästsporttävlingar.

Stiftelsen Hästforskning

Syftet för hästforskning är ett ökat värdeskapande för hästen, hästnäringen, människan och samhället.

Hästambulansen

ATG var möjliggörare till att Hästambulansens i Stockholms verksamhet kunde starta för över 30 år sedan, och är fortfarande en stolt sponsor.

Kvinnlig tennisspelare med häst i bakgrunden

 Vi älskar idrott & hälsa

Vi stöttar några av Sveriges främsta idrottare genom Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasporten. ATG har stöttat Parasporten sedan 90-talet och vi har genom åren bidragit med över 240 miljoner till landets olympier och paralympier. Vi är sedan 2018 stolta huvudsponsorer till Svenska Skidskyttelandslaget.

Parasport & paralympics

Vi är stolta sponsorer till våra paralympiska idrottsstjärnor.

Parasport 50 år

ATG Drömfond var tillsammans med Swedish Paralympic Committee med i Musikhjälpen 2018. Vinsten var att få spela med Peter “Foppa” Forsberg och möta svenska landslaget i Paraishockey.

Svenska Skidskyttelandslaget

ATG är stolta huvudsponsorer till det Svenska Skidskyttelandslaget.

ATG Hockeyettan

ATG är stolta huvudsponsorer för ATG Hockeyettan.

 

@atg på Instagram