Data Manager

I en bransch där det händer väldigt mycket, väldigt fort behöver vi alltid ambitiösa, drivna och engagerade medarbetare som vill hänga med på resan mot att leverera världens bästa spelupplevelse.

På ATG är våra medarbetare otroligt viktiga – de är till och med vår allra viktigaste tillgång. Vår ambition är att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi arbetar aktivt med mångfald, jämställdhet och lika möjligheter. Här satsar vi på friska och nöjda medarbetare genom att bland annat erbjuda en företagstränare som arbetar heltid med vår hälsa och vårt välmående. Vi har dessutom flexibel arbetsplats och molnbaserade arbetsverktyg som möjliggör för bättre samarbeten mellan avdelningar.

Nu söker vi en ny kollega till rollen som Data Manager till Analysavdelningen!

Om rollen som Data Manager
I rollen som Data Manager kommer du ha ett övergripande ansvar för beslutsstödsdata och arbeta strategiskt med arbetsuppgifter kopplade till teknikval och plattform för datafångst, datalagring och dataförsörjning. I din roll kommer du att driva utvecklingen av ATG:s datahantering för att stötta behov inom ex. beslutsstöd, kundkommunikation och analys samt nya områden såsom Data Science och Machine Learning.

I rollen ingår att vara produktägare för Data Management på ATG. Du kommer i och med det att ansvara för datafångst, datalagring och dataförsörjning och äga vision, budget, roadmap och backlog för produkten. I rollen som Data Manager har du många kontakter internt då du säkerställer att intressenters krav samlas in och läggs in i backloggen samt ansvarar för att krav detaljeras och prioriteras gentemot utvecklingsteamen. Som produktägare ansvarar du även sist men inte minst för sprint- och releaseplanering för produkten samt följer upp på kvalitén i det som levereras.

Du har även nära samarbete med såväl analytiker om IT-arkitekter för att ombesörja databehov och facilitera lösningar.

Om dig 
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom t.ex. datavetenskap, Business Intelligence eller Data Management.

Vi tror att du har erfarenhet från en liknande roll där du jobbat med data warehousing, data management och datamodellering, databashantering och SQL. Du har även erfarenhet av produktägarskap, teamet jobbar agilt och det är starkt meriterande om du har en erfarenhet inom det agila arbetssättet.

Du motiveras av att få möjligheten att jobba utvecklingsorienterat med dataförsörjning då man i rollen kommer driva visionen framåt kring till exempel dataförsörjning för AI och Machine Learning.

Som person är du strukturerad och lyhörd. I rollen som Data Manager har man många kontaktytor internt och du har därför lätt för att samarbeta med andra. Du kommer komma in i ett team med mycket kompetens inom området och som produktägare kan du båda involvera och inspirera kopplat till visionen framåt.

Vi söker dig som är bekväm att jobba både på svenska och engelska för den här rollen.

Om mig som rekryterande chef, Tobias Melin – Chief Analytics Office
Bra analys är ett lagarbete! Jag brinner för att skapa affärsnytta genom att knyta ihop, korsbefrukta och skapa en helhet av analysarbetet. Allt börjar med lättillgänglig data av hög kvalitet. Genom visualisering och självservice sprider vi insikter till resten av organisationen och frigör tid för fördjupad analys. Vi rör oss mot mer avancerade analysmetoder – och det vi ser i vår data kopplar vi ihop med konsumentattityder, marknadsutveckling och omvärldstrender. Jag tror på en miljö där vi låter oss inspireras av varandras kompetenser och adderar till varandras arbete. Och där vi har roligt och utvecklas på vägen!

Övrigt
Tjänsten är på heltid och utgår från vårt kontor vid Solvalla. ATG har en fortsatt flexibel arbetsplats där du beroende på roll har möjlighet att kombinera hemarbete med arbete från kontoret.

Önskad start för rollen är efter årsskiftet med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vi jobbar med löpande urval i rekryteringen och behandlar ansökningar löpande efter ansökningsdatum, vänta därför inte med din ansökan.

Om du skulle vilja veta mer som tjänsten eller har några frågor är du varmt välkommen att kontakta Alva Hellberg, Talent Acquisition Partner, på alva.hellberg@atg.se.

Historien om ATG 
I över 45 år har ATG verkat i hästsportens tjänst, där hela vårt överskott gått tillbaka till våra ägare, den svenska trav- och galoppsporten – det tänker vi fortsätta med. På den nya spelmarknaden ska ATG fortsatt vara hästnäringens motor och verka för en spelbransch som mår bättre imorgon än idag. Spelansvaret är, och förblir, vår absolut viktigaste hållbarhetsfråga. Vårt kundlöfte är att erbjuda våra kunder spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt. I dag är vi närmare 400 personer som arbetar på ATG och vi behöver bli fler. Förutom en inspirerande och engagerande arbetsmiljö erbjuder vi en heltidsanställd företagstränare, eget modernt gym med möjlighet att träna under arbetsdagen, och flexibla arbetstider.

Vi vill skapa världens bästa spelupplevelse – häng med!

Tillbaka Ansök