Nu rekryterar vi en Market Intelligence Specialist till vår Analysavdelning

ATG växer, och vi behöver bli fler!

För ATG är medarbetarna vår allra viktigaste tillgång. Vår ambition är att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med vår företagskultur och värdegrund i en inspirerande och engagerande arbetsmiljö. Vi tror på hållbara och friska medarbetare och har en heltidsanställd Hälsocoach, eget modernt gym med möjlighet att träna under arbetsdagen. Vi har flexibel arbetsplats och molnbaserade arbetsverktyg som möjliggör bättre samarbeten mellan avdelningar.

Nu rekryterar vi en Market Intelligence Specialist till vår Analysavdelning.

Om rollen

Market Intelligence är en funktion inom ATG som bevakar omvärlden, marknaden och dess konsumenter. Genom kreativa approacher till att skapa insikt om konsumenternas drivkrafter och attityder levererar vi nytta för kund och för affär. Inom Market Intelligence på ATG genomförs årligen en mångfald ad hoc- och återkommande projekt inom t.ex. segmentering, målgruppsanalys, portföljstrategi, produktinnovation och varumärkesstrategi samt utvärderingar av ATG:s go-to-market aktiviteter.

På Market Intelligence Specialist vilar det operativa ansvaret för Market Intelligence-funktionen. Arbetsuppgifter inkluderar att analysera, tolka och presentera data kopplat till ATG:s marknadsundersökningar. Därtill, att tillsammans med Market Intelligence Manager, värdera metoder, upprätta undersökningsdesigner och skapa frågeformulär för att besvara affärsfrågor och skapa affärsnytta för ATG.

Dina dagar kommer du att arbeta med

  • Databearbetning
  • Tolkning av resultat
  • Presentation av resultat samt slutsatser och rekommendationer
  • Optimering av funktionens arbetsflöden, inkl. upprättande av modeller/dashboards för löpande monitorering av KPI:er
  • Kravställning gentemot externa partners

Vem är du?

För att trivas i rollen tror vi att du är strukturerad, pålitlig och initiativtagande då du förväntas vara drivande i det operativa arbetet inom Market Intelligence. Du drivs vidare av nyfikenhet och stort engagemang för att avtäcka möjligheter att förfina organisationens processer för att leverera insikter på effektivast möjliga sätt. Du är en positiv problemlösare som trivs i sociala sammanhang och som kommunicerar väl i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du besitter följande färdigheter

  • Kandidatexamen eller motsvarande inom relevant disciplin (t.ex. ekonomi, statistik)
  • Några års arbetslivserfarenhet på en liknande position
  • Mycket goda kunskaper inom Excel (inkl. Power BI/Power Query), PowerPoint och SPSS
  • Mycket god numerisk förmåga
  • Förmåga att tillgodogöra dig och begripliggöra stora datamängder

Om tjänsten

Tjänsten är i nuläget en tidsbegränsad deltidstjänst om 3 dagar i veckan under H2 2020 med förhoppning om att tjänsten blir en tillsvidareanställning 2021. Tillträde omgående.

Vi kommer att ta emot ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan då den kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.  

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Benjamin Wiss, benjamin.wiss@atg.se

Vi tar inte emot ansökningar via e-mail, utan alla ansökningar ska gå via vår rekryteringsportal.

Historien om ATG
I över 45 år har ATG verkat i hästsportens tjänst, där hela vårt överskott gått tillbaka till våra ägare, den svenska trav- och galoppsporten – det tänker vi fortsätta med. På den nya spelmarknaden ska ATG fortsatt vara hästnäringens motor och verka för en spelbransch som mår bättre imorgon än idag. Spelansvaret är, och förblir, vår absolut viktigaste hållbarhetsfråga. Vårt kundlöfte är att erbjuda våra kunder spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt. I dag är vi närmare 400 personer som arbetar på ATG och vi behöver bli fler – häng med!    

Tillbaka Ansök