Sponsring och engagemang

Vår hjärtefråga - hästnära engagemang

ATG är den svenska hästnäringens motor, och har varit ända sedan 1974. Pengarna som vi genererar till trav- och galoppsporten och övriga delar av hästnäringen möjliggör bland annat att tiotusentals människor kan jobba med det de älskar - och att landets beteshagar fylls av välmående hästar. Hos oss finns inga privata vinstintressen utan vårt överskott kommer hela hästnäringen till godo – det är något vi är stolta över.

Här hittar du några av de hästnära engagemang som vi värnar lite extra om. Är du intresserad av vår mission - att vara motorn i svensk hästnäring? Läs mer här

ATG Riders League

ATG sponsrar en högkvalitativ nationell tävling på 1,35 cm och 1,50 cm-nivå, ATG Riders League, som är lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar, som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar. För att öka upplevelsen för såväl publik som ryttare och tävlings- arrangörer erbjuder ATG spel på denna hoppning.

ATG Talang

Som hästnäringens största sponsor har ATG stort fokus på kompetensutveckling inom näringen. Genom satsningen ATG Talang möjliggör vi ett utvecklingsprogram inom såväl trav- och galoppsporten som för ryttare inom dressyr-, hopp- och fälttävlan med mästerskap i sikte. Även en satsning på högsta nivå inom paradressyr ingår.

Hästnära aktiviteter

Människor mår bra av att umgås med hästar, det visar forskningen. Den välgörande hästkraften finns i många former. Att bidra till möten mellan människan och häst är en hjärtefråga för ATG som stöttar verksamheter som Stall 43 och Stall Kungsgården. Stall 43 är en ideell förening för barn och ungdomar med autismspektrumdiagnos och deras närmaste. Stall Kungsgården är ett resurs- och kunskapscentrum som arbetar med hästunderstödda insatser som omfattar lärande och hälsofrämjande aktiviteter.

 Vi älskar idrott och hälsa

Vi stöttar några av Sveriges främsta idrottare genom Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasporten. ATG har stöttat Parasporten sedan 90-talet och vi har genom åren bidragit med över 240 miljoner till landets olympier och paralympier. Vi är sedan 2018 stolta huvudsponsorer till Svenska Skidskyttelandslaget, och sedan juni 2021 även Svensk Handboll. 

Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté

ATG är sedan många år Parasport Sveriges och Sveriges Paralypiska Kommittés sponsor bland annat genom Paralympiatravet som genomförs varje vår.

Svensk Handboll

Från 2021 är ATG huvudsponsor till Svensk Handboll. Samarbetet bidrar till ökade satsningar både på bredd och elit samt bidrag till handbollens satsningar på jämställdhet, hållbarhet och mångfald. ATG och Svensk Handboll vill tillsammans utveckla upplevelsen både på och utanför handbollsplanen. Läs mer om vårt samarbete här

Sedan 2018 sponsrar vi svenskt skidskytte

Stolta sponsorer till det svenska Skidskyttelandslaget.

ATG Drömfond

I närmare 50 år har ATG bidragit stort till hästnäringen, samhället och idrotten genom sponsorskap och olika engagemang. Genom ATG Drömfond stödjer vi sedan år 2017 föreningar och engagemang som främjar gemenskap och hälsa. Vi bidrar till ett samhälle som mår bättre i morgon än idag och vi bidrar till att göra stor skillnad i det lilla.

Till ATG Drömfond

@atg på Instagram