• Vårt spelansvar

  Som spelbolag har ATG ett stort ansvar för sina kunder.
  Att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt är inte enbart en skyldighet och medmänsklig självklarhet för oss, vi är övertygade att ett fungerande spelansvar är bra för vår verksamhet – en kund som mår bra med sitt spelande kommer att vara en långsiktig kund hos ATG.

 • ATG, Spelansvar

 • Så arbetar ATG med spelansvar:

  • De lagar och föreskrifter som vi följer, kopplade till vårt tillstånd att bedriva spel.
  • De riktlinjer för spelansvar och marknadsföring som är framtagna i SPER, spelmarknadens etiska råd. I SPER ingår samtliga reglerade spelbolag i Sverige.
  • De självpåtagna insatserna för att ytterligare värna om våra kunder.
  • Åldersgräns 18 år

   Att spela om pengar är för vuxna. Det är 18-års gräns på alla produkter som ATG säljer. Forskningen visar tydligt att ju tidigare man börjar spela desto större risk är det att utveckla spelproblem. För att vara säker på att inga minderåriga spelar på våra produkter gör vi anonyma kontroller hos våra återförsäljare för att säkerställa att de kollar legitimation på kunder som ser unga ut.

   Marknadsföring

   Vår kommunikation följer lagstiftning och regelverk. Villkoren för vår marknadsföring är att den ska vara särskilt måttfull.
   Utöver det följs de riktlinjer för marknadsföring som är framtagna i SPER för att ytterligare stärka konsumentskyddet.

   Produkter

   ATG har beslutat att inte erbjuda så kallade högriskspel. Klassificering om ett spels riksnivå görs i verktyget Gamgard som objektivt bedömer spelets utformning ur en mängd parametrar. Alla ATG:s produkter testas i Gamgard.

  • Verktyg för kunder

   Att ha koll på sitt spelande är det bästa sättet att undvika att spelandet blir problematiskt. Därför erbjuder ATG olika typer av verktyg till sina kunder.

   Budget
   ATG erbjuder de kunder som spelar online att sätta gränser för sitt spelande genom budgetfunktioner. Att sätta budget är frivilligt hos ATG, men det är något vi rekommenderar.

   • Insättningsbudget – den summa pengar kunden vill sätta in på sitt spelkonto varje månad
   • Spelbudget – den summa pengar kunden kan tänka sig att maximalt spela för varje månad

   För spel på Virituell Racing (VR ), som är ett snabbare och mer tillgängligt spel, finns dock en extra funktion som är obligatorisk. Där måste man ange maximal spelinsats och hur länge man kan tänka sig att spela utan paus.

   Spelspärr
   Att kunna ta en paus från sitt spelande är viktigt. För spel online kan man aktivera spelspärr i 1–12 månader. Då går det inte att spela under vald period. Spelspärren kan inte hävas och kräver att kunden aktivt tar bort den efter periodens slut.

   Självtest
   För den som vill testa sina spelvanor erbjuder vi ett anonymt självtest. Testet är en självuppskattning och ger en återkoppling med rekommendationer och hänvisningar. Bedömningen görs utifrån tid, insats, ekonomiska konsekvenser, sociala konsekvenser och hälsa.

 • Relaterade sajter