ATG Talang

ATG Talang är ett utvecklingsprogram för en utvald skara ryttare inom dressyr, hoppning och fälttävlan, respektive tränare, kuskar och jockeys i trav- och galoppsporten. Alla med siktet mot den absoluta toppen inom sina respektive grenar.

ATG Talang_116

Om ATG Talang

Syftet med satsningen är att stötta unga talanger inom ridsport, trav och galopp genom att ge dem en solid grund att stå på i sin satsning mot toppen inom respektive gren.

Ridsport

Första omgången av ATG Talang genomfördes 2014/2015, då under namnet ATG Hopp och Talang. Satsningen har sedan utvecklats eftersom och nu har hopp-, dressyr/paradressyr- och fälttävlansryttare möjlighet att söka till programmet som inom ridsporten handlar om utveckling av ryttare nivå 4 med sikte på mästerskap. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får ryttarna möta experter inom samtliga fokusområden.

Trav och galopp

Sedan några år finns även möjlighet för unga inom trav och galopp att få motsvarande stöttning inom sina grenar. Här är det stort fokus på ledarskap. Deltagarna får hjälp att forma framgångsrika team och att paketera sina erbjudanden för att attrahera såväl nya sponsorer som hästägare. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra obligatoriska träffar.

Tidigare ATG-talanger

 

ATG talang 10 år 2024

ATG Hopp och Talang 2014

Bilden: 2014 var det första året för ATG Talang, då under namnet ATG Hopp och Talang. Från början vände sig programmet till lovande hoppryttare och här ser vi det allra första gänget i satsningen: Filip Ågren, Johanna Rinnesjö, Amanda Eriksson och Anna Persson, flankerade av ledarduon Jens Fredricson och Anna-Klara Pettersson.

 

Kajsa Björe-nära

 "Gemenskapen med andra som är i samma läge i karriären, att man har kommit en bit, men vill mycket längre, och att utbyta erfarenheter mellan grenarna är jätteviktigt."

Kajsa Björe

ATG Talang ridsport

ATG Talang är ett ryttarutvecklingsprogram för hopp- och fälttävlan- och dressyr/paradressyrryttare som genomför en sportsatsning med mästerskap i sikte. Satsningen ingår i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram nivå 4 och genomförs av Svenska Ridsportförbundet i samarbete med ATG.  I programmet ingår bland annat ett individuellt träningsstöd, fyra avsuttna, obligatoriska träffar där ryttarna möter experter på olika områden samt mentorskap från tre mycket erfarna tränare i respektive gren. Under ett får ryttarna stöd och kunskap för framtiden. På träffarna får deltagarna möta experter inom samtliga fokusområden samt fördjupa sig i hur man bygger en hållbar satsning med fokus på helheten utifrån tre områden:

  • Människan (livspusslet) 
  • Ryttaren (idrottaren, ekipaget) 
  • Teamet (management, verksamhet)

De tre mentorerna är Louise Nathhorst för dressyr, Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson för hoppning samt Göran ”Yogi” Breisner för fälttävlan. Utvecklingsbarhet, inställning, personlig profil och en genomtänkt plan för hästrekrytering väger tungt i uttagningen till ATG Talang.

vi är ATG-Talanger Ridsport 2024:

1 Amanda Eriksson liten

Namn: Amanda Eriksson
Inriktning: Hoppning
Född: 2006
Bor: Nybro

Om: Min familj har haft travhästar och det är därifrån jag introducerades för hästar. Jag inledde faktiskt en karriär inom ponnytravet och red både dressyr, hoppning och fälttävlan på ponny. På stor häst har det bara varit hoppning. Efter gymnasiet har jag ridit på heltid och jag har idag åtta tävlingshästar mellan 4 och 13 år på mina föräldrars gård.

Jag har tävlat upp till 4* 1.55 på mina egenutbildade hästar, i år mestadels internationellt. Tog även SM-brons som senior inomhus 2023.

2 Amanda Svanberg liten

Namn: Amanda Svanberg
Inriktning: Dressyr
Född: 1997
Bor: Lund

Om: Mitt hästintresse började när jag var väldigt liten. Jag är uppvuxen i en hästfamilj där min moster och mamma höll på med hästar så det blev tidigt att jag ville hänga mycket i stallet. Sedan dess har jag varit fast! Genom åren har jag tagit flera SM-medaljer individuellt i olika valörer och flera lag-SM guld. Jag har ett individuellt NM-silver och ridit flera NM och EM på olika hästar samt startat både i Falsterbo och på Elmia. Har tävlat upp till Gand Prix för unga hästar och lyckats kvala till Lövsta Future Challenge för unga hästar på Friends 2023.

Utöver hästarna har jag även tagit en examen inom HR.

3 Erik Nordström liten

Namn: Erik Nordström
Inriktning: Hoppning
Född: 2001
Bor: Fulltofta

Om: Jag har ridit sedan jag var 12 år, men hästar har alltid funnits i mitt liv då min pappa tävlat både i hoppning och fälttävlan och min mamma har jobbat som groom i stora stall. Jag har vunnit upp till 1.50-klasser och har bland annat hunnit med två SM-guld, ett SM-brons, NM-brons, vunnit Krafft Young Rider Cup i Scandinavium – och viktigast av allt, jag är regerande mästare i ATG Hästarnas Mästare! 😉

Jag har idag en egen verksamhet och har just nu åtta stycken hästar i stallet för träning och tävling åt olika hästägare/kunder.

4 Hannah Rosendal liten

Namn: Hannah Rosendal
Inriktning: Dressyr
Född: 1999
Bor: Arvika

Om: Hästar har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Jag började på ridskola redan när jag var fyra år och sedan dess har jag varit förälskad i sporten och allt det innebär! Jag fick min första ponny när jag var åtta år och till en början gjorde jag lite allt möjligt, men fastande snabbt för dressyren! Just nu har jag två egna tävlingshästar, en unghäst och en som jag har tävlat upp till Grand Prix med.

Förutom min elitsatsning har jag en verksamhet där jag håller träningar och har hästar på tillridning, utöver det jobbar jag extra på familjeföretaget.

5 Stina Arosenius liten

Namn: Stina Arosenius
Inriktning: Fälttävlan
Född: 1997
Bor: Skåne

Om: Jag är uppvuxen i Enköping. Hästintresset fick jag vid tidig ålder och blev sedan helt såld på fälttävlan under ett sommarläger för Lena Bredberg 2007. Efter gymnasiet har jag dels arbetat i Tyskland hos Sara Algotsson, samt gått Beridarprogrammet på Flyinge 2019 - 2022. Däremellan har jag arbetat i reception på Polismyndigheten, med allt vad det innebär.

Idag arbetar jag som beridare och tävlar från unghästklasser till 4* fälttävlan. Jag är baserad i norra Skåne hos Malin Josefsson.

6 Vendela Eriksdotter Rubin liten

Namn: Vendela Eriksdotter Rubin
Inriktning: Dressyr
Född: 1999
Bor: Långås

Om: Mitt hästintresse har funnits sedan födseln och jag är i princip uppvuxen på hästryggen. Jag tävlade dressyr och fälttävlan parallellt till och med juniorlandslag. Sedan 2021 rider jag enbart dressyr. Jag har samlat på mig flertalet mästerskapsmedaljer inom båda grenarna: SM, NM och EM. Jag har vunnit Breeders fyra gånger, varit i final på unghäst-VM två gånger och har segrar till och med GP i dressyr.

Jag driver min verksamhet under mina föräldrars företag på föräldragården tillsammans med min syster Wynja. Vi har fokus på utbildning och tävling av hästar. Parallellt studerar jag till civilingenjör på halvfart sedan 2018. Vi har cirka 30 hästar på gården, blandat företagets och hästägares hästar.

7 Viktor Edvinsson liten

Namn: Viktor Edvinsson
Inriktning: Hoppning
Född: 2000
Bor: Halmstad

Om: Jag driver min verksamhet på mina föräldrars gård. Jag kommer från en hästfamilj så det har alltid vart hästar i fokus. Jag har 15 hästar i träning varav tre är mina egna. Jag utbildar unghästar och har vunnit Falsterbo, Elmia, Breeders och Champions of the Youngsters och har även tävlat upp till 5* 1,55 GP.  Jag började jobba i stall under tiden jag gjorde klart gymnasiet då jag studerade på distans. Efter gymnasiet startade jag eget och planen är att fortsätta driva företaget och utvecklas ännu mer och att få vara med i ATG talang känns som ett steg i rätt riktning.

Mitt stora mål är att utveckla stallet med flera bra hästar för att kunna göra en ännu större satsning för att kunna bli aktuell för större mästerskap.

8 Wynja Eriksdotter Rubin liten

Namn: Wynja Eriksdotter Rubin
Inriktning: Fälttävlan
Född: 2003
Bor: Långås

Om: Har haft ett brinnande hästintresse sedan barnsben och det är på hästryggen jag känner mig hemma. Jag tävlar dressyr och fälttävlan parallellt och har gjort så sedan ponnytiden, även om det skiftat lite vad som varit mest fokus beroende på vilka hästar jag har haft i stallet. Genom åren har det blivit ett antal mästerskap med en del medaljer i SM och på NM i båda grenarna. Jag har även ridit EM i såväl dressyr som fälttävlan där en höjdpunkt är min individuella femteplats på junior-EM i fälttävlan. Jag har placeringar upp till 3* fälttävlan, vinster till och med St George och har även vunnit Breeders samt ridit UVM.

Tillsammans med min syster Vendela driver jag en verksamhet under mina föräldrars företag på föräldragården med fokus på utbildning och tävling av hästar. Vi har cirka 30 hästar på gården, blandat företagets och hästägares hästar.

Para changer

 

ATG Talang Paradressyr

Genom ATG Talang Paradressyr ger ATG och Svenska Ridsportförbundet talangfulla paradressyrryttare möjligheten att under ett år utvecklas och få stöttning i sina ryttarkarriärer. Utöver bidrag till träningar på hemmaplan bjuds ryttarna också in till uppsuttna träningstillfällen, avsuttna landslagsträffar och internationella tävlingar.

ATG Talang Paradressyr hade premiär 2022 och sex ryttare har sedan dess ingått i programmet, som nu alltså är inne på sin tredje omgång.

vi är ATG-Talanger Paradressyr 2024:

Para Alicia Ortstad

Namn: Alicia Ortstad
Inriktning: Paradressyr
Född: 2005
Bor: Uppsala

Om: Jag började rida på ridskola när jag var liten som sedan gick över till medryttarhästar och till slut egen häst. Jag bor tillsammans med min pappa på en gård utanför Uppsala där jag idag har tre egna hästar samt inackorderingar. När jag i mars 2024 tvingades amputera vänster ben över knät på grund av cancer var min enda motivation stallet. Så jag satt upp igen endast tre veckor efter amputationen och har ridit konstant sedan dess. Hos hästarna känner jag mig som hemma, där spelar utseende eller funktionsnedsättning ingen roll. Jag köpte min unghäst som min plan är att satsa paradressyr med. Jag kämpar fortfarande mot cancern som nu spridit sig till lungorna men hästarna är den bästa medicinen.

På sidan av hästarna tog jag precis studenten och ska nu börja plugga olika kurser i juridik på universitetet.

Para Pam Svane

Namn: Pam Svane
Inriktning: Paradressyr
Född: 2004
Bor: Västerås

Om: Tack vare att jag är uppvuxen på en hästgård så har hästarna alltid varit en stor del av mitt liv, och med en mamma som ridit i landslaget i hoppning så blev det naturligt för mig att börja min karriär på hoppbanan. Som 11-åring började fälttävlan kännas som en bra idé, och därefter har jag ridit upp till och med internationell 2* på både ponny och häst. Under hösten 2022 blev min kropp för dålig för att rida fälttävlan och jag började rida dressyr under tiden tills jag blev bättre. Tyvärr har min kropp enbart blivit sämre sedan dess, och under sommaren 2023 klassificerades jag till grad 5. I september 2024 gjorde jag en omklassificering och är numera klassificerad till grad 3. 

På sidan av hästarna studerar jag på socionomprogrammet. 

Para Renée Claesson-Ribring

Namn: Renée Claesson-Ribring
Inriktning: Paradressyr
Född: 1984
Bor: Enköping  

Om: Jag var ca 4 år när jag började tjata hemma om att få börja rida. Ingen förstod varför eftersom jag inte kände någon som höll på med hästar då. Till slut hade jag övertalat mamma att få börja rida på ridskola, och jag har aldrig slutat älska hästar sedan dess. Så småningom började jag på ridgymnasium och köpte min första egna häst och började tävla i främst dressyr. Under åren har det passerat några hästar i mitt liv och jag har tillsammans med dom jobbat mig uppåt från lätt klass på gymnasiet till segrar i svår klass i dressyr, deltagit i lag-SM några gånger samt kvalat till och ridit 4-, 6- och 7-års klasserna i Flyinge och Falsterbo.

Våren 2021 ramlade jag av min unghäst och fick flera frakturer på kroppen. Bland annat bröt jag ryggen och nacken på 7 olika ställen och har sedan dess inte full funktion i ena sidan på kroppen. Redan på sjukhuset bestämde jag mig för att det inte var slutet på mitt hästliv, utan bara början på ett annat och jag satte målet att jag skulle ta mig till Paralympics. Det tog ungefär ett år av rehab innan jag slapp rullstolen, sedan tog det ytterligare ett år innan jag hittade en häst som skulle funka som parahäst till mig. Det tredje året har gått med raketfart och jag har tillsammans med min häst både vunnit SM-guld, tagit individuellt silver på NM och guld i lag samt ridit Paralympics där vi tog oss ända till kürfinal som topp 8!

Utöver min elitsatsning inom paradressyren så jobbar jag med försäkringar och håller dessutom på att starta upp ett företag där jag har inspirationsföreläsningar och dressyrträningar.

ATG Talang trav och galopp

Utvecklingsprogrammet ATG Talang vänder sig till aktiva i trav- och galoppsporten som spås en lång framtid inom sina sporter. Under ledning av Hans ”Hasse” Backe, tidigare fotbollstränare för både klubb- och landslag, får deltagarna fokusera på – och jobba med - den långsiktiga utvecklingen av sin verksamhet.

Prestation och resultat är givetvis viktigt för de flesta som sysslar med sport. ATG Talang har ett lite annat fokus och deltagarna får i första hand fokusera på konsten att bygga ett framgångsrikt team, med allt vad det innebär. Fyra obligatoriska träffar anordnas under året, där talangerna får möta olika experter som bidrar med kunskap, inspiration och stöd inom områden som: konsten att forma ett framgångsrikt team, arbetsmiljö och ledarskap, sponsring och samarbeten, etik och hästvälfärd, kommunikation och sociala medier, medieträning, fysträning, kostlära och idrottspsykologi. 

 

Hasse Backe_462

vi är ATG-Talanger trav och galopp 2024:

9 Christpher Robert liten

Namn: Christopher Roberts
Inriktning: Galoppsport
Född: 1991
Hemmabana: Bro Park   

Om: Tillsammans med min familj har jag en liten hästgård utanför Bro. Vid 16 års ålder började jag tävla som amatörjockey för att sedan har tävlat som professionell jockey sedan 2013. Sammanlagt har det blivit drygt 100 vinster däribland internationella framgångar i bland annat USA, Irland, Frankrike, Tyskland, Polen och Italien. Sedan 2015 har jag och min fru Elin bedrivit träningsverksamhet med två till fem hästar. I det civila har jag en master i Innovations och tillväxtekonomi vid KTH, påbörjat doktorandstudier i nationalekonomi och har nu tjänst på konsultbolaget WSP.

Jag har kommit till insikt att jag mår som allra bäst av att jobba med hästarna och att det är galoppen jag verkligen brinner för att lyckas med! Det senaste året har jag jobbat deltid för att hinna rida och träna mer, och jag har nu tagit helt tjänstledigt från mitt civila jobb. I skrivande stund går jag TK3, det sista steget i proffstränarkursen och i januari 2024 ska jag ta ut min professionella tränarlicens. För dagen rider jag turer åt olika tränare på Bro Park, rider löp både på slätt och hinder samt tränar de fem hästar vi har i träning på gården, allt i egen verksamhet.

9 Dahlman Jimmy liten

Namn: Jimmy Dahlman
Inriktning: Travsport
Född: 1989
Hemmabana: Gävle  

Om: Jag kommer från Malmö men har bott runt omkring i Mellansverige sedan avslutad skolgång på Wången. Jag är travtränare med hemmabana Gävle, håller till på gården Skogsholma i Hedesunda dit jag flyttade 1 maj 2022 för att kunna utveckla mig själv och rörelsen till den nivå jag vill.

Jag satsar på att vara en travtränare som kör mina hästar i lopp själv.

10 Josefine Ivehag liten

Namn: Josefine Ivehag
Inriktning: Travsport
Född: 1987
Hemmabana: Axevalla 

Om: Jag driver en egen tränarrörelse med Axevalla som hemmabana. Jag har både monté- och körlicens och de största framgångarna hittills i min karriär var mina dubbla segrar i Monté-SM och att jag som tränare kvalade in Chablis Ribb till StoChampionatet 2021. Vid årskiftet 22/23 tog jag ut min A-licens och jag har under mitt första år slagit tidigare rekord i inkörda pengar och dessutom hag jag tagit en V75-seger under året. Efter att jag 2021 ramlade ur vagnen under ett sulkylopp, vilket jag fortfarande har känningar av, har det inte blivit så många lopp körda eller ridna, utan jag har valt att fokusera på min tränarrörelse.

I dagsläget har jag 25 hästar på träningslistan och jag har två personer som jobbar för och med mig i stallet. Majoriteten av hästarna är starthästar, men det finns även unghästar och min vision är att kontinuerligt fylla på underifrån.

11 Tamara Skutnabb liten

Namn: Tamara Skutnabb
Inriktning: Travsport
Född: 1998
Hemmabana: Bergsåker

Om: Jag är en finlandssvensk proffstränare med ett tjugotal hästar i träning, dessutom tillhör jag topp-tio i monté i Sverige i år. Är travhippolog, pratar fyra språk flytande och är full med jävlar-anamma-anda. Jag har min verksamhet i Sundsvall i anslutning till Bergsåker travbana. Tidigare hade jag verksamheten i Östersund, men flyttade i slutet på sommaren då jag ville få mer närhet till fler banor och kunna erbjuda bättre möjligheter för mina ägare. Det var dags för nästa kapitel i livet! Vi har huvudfokus på unghästar och hälften av stallets hästar är ett- och tvååringar. Jag vill bygga upp mitt stall underifrån och ta fram fina tävlingsindivider på mitt vis.

I dagsläget jobbar jag tillsammans med min sambo som är anställd och mamma som hjälper oss samt lite helgpersonal. Vi jobbar stenhårt varje dag för att nå våra drömmar.

Turn to Win_Viktor Lyck 1360.jpg

Namn: Viktor Lyck
Inriktning: Travsport
Född: 1993
Hemmabana: Rättvik  

Om: Jag är verksam proffstränare på Rättvikstravet, tillsammans med min sambo Jonna drog jag igång rörelsen i januari 2021. Travkarriären började med ponnytrav där jag tävlade en del med egna ponnyer. När det var dags att välja gymnasium fanns det bara ett jag ville gå, Wången. Tre år gick jag där och lärde mig mycket, jag fick även ta storhästlicens. Efter studenten fick jag anställning hos Svante Båth, först i Sundsvall som hästskötare där jag fick äran att sköta om bland annat Quid Pro Quo. Sedan vidare till Knivsta där jag var försteman på Jim Fricks gamla gård i fem år. Efter lärorika år hos Svante kände jag mig mogen att prova som egen tränare, flyttlasset gick då hem till Dalarna och Rättvik för mig, Jonna och vår son Nils. Efter det har vi även fått ett andra barn som heter Frank. 

Rörelsen idag omfattar 36 hästar med två anställda plus jag och Jonna. Vi har väldigt stor unghästprägel i stallet, främst för att det är det vi brinner för och har störst erfarenhet av (efter åren hos Svante). 

12 Nathalie Johnsson liten

Namn: Nathalie Johnsson 
Inriktning: Galoppsport
Född: 1999
Hemmabana: Jägersro

Om: Jag har min verksamhet (NMJ Racing) som består av träning/tävling, uppfödning och inridning av galopphästar i Skåne. Jag brinner enormt mycket för galoppsporten men framför allt brinner jag för själva fullblodshästen. Jag har licens som amatörryttare och amatörtränare. Detta betyder inte att jag inte satsar högt. Jag älskar att rida lopp och det vill jag göra så länge jag kan. Jag kan inte bli jockey pga min vikt/längd, vilket gör det självklart att mina licenser blir amatör. Mitt motto har alltid varit, ”jag vill vara en proffsig amatörtränare”. Jag har ridit som en relativt framgångsrik amatörryttare med tre championat på Jägersro samt EM guld 2015 och EM silver 2016 i Bratislava/Budapest. Hade en paus med tävlingsridandet 2019-2021, men saknade det för mycket och tog ut licens igen 2022. 

På min träningslista har jag sex hästar i blandad ålder. De flesta har jag fött upp själv. Men några är också köpta från annan uppfödare/tränare. Några delägare finns med på hästarna. Vi tävlar mestadels i Sverige och Danmark under säsongen. Sedan ett par år tillbaka har jag tagit emot åringar för inridning. Det har visat sig vara ett stort intresse och jag har återkommande kunder varje år. Jag gillar att ha många järn i elden, så länge det är med fullblodshästarna. 

Hinder-7_2

 

ATG och svensk ridsport - sedan 1977

Vi älskar hästar. Därför är vårt engagemang i Svenska Ridsportförbundet lika självklart som att allt vårt överskott går tillbaka till hästnäringen. Vårt partnerskap med Svenska Ridsportförbundet har en lång historia. Vi har samarbetat sedan 1977 och här är några exempel på hur det ser ut idag:

  •  ATG är förbundssponsor för Svenska Ridsportförbundet. Vi står vid deras sida för att hela tiden stödja och utveckla svensk ridsport. Sedan 2019 erbjuder vi även spel på utvalda tävlingar och klasser inom hoppning.
  • ATG Riders League® är en hoppserie skräddarsydd för ATG:s spelvarumärke V5®. Syftet med ligan är att tillföra en högkvalitativ nationell tävling på 1.35 och 1.50-nivå som är lika utvecklande för unga satsande ryttare, som för etablerade ryttare på yngre, talangfulla hästar.
  • Genom satsningen ATG Talang möjliggör vi ett utvecklingsprogram inom dressyr-, hopp- och fälttävlan för ryttare med mästerskap i sikte. Även en satsning på högsta nivå inom paradressyr ingår.
  • ATG är en av huvudsponsorerna för Gothenburg Horse Show, en årlig höjdpunkt för svensk ridsport. Här avgörs också finalen i ATG Riders League®.

ATG och ridsport har starka band. Och precis som inom trav och galopp tävlar kvinnor och män på lika villkor inom ridsporten. Det är något att värna om och vara stolt över.

Läs mer om ridsport

ATG och parasporten

ATG är sponsor till svensk parasport sedan 1995, vilket gör det till ett av de långvarigaste sponsorskapen inom svensk idrott. Parasport är idrott för personer med funktionsnedsättning. Det innefattar rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Parasport finns på alla nivåer: från motionärer till paralympiska idrottare. 

ATG är huvudsponsor till idrottsförbundet Parasport Sverige och till Sveriges Paralympiska Kommitté. Det är ett åtagande vi tar på största allvar. Bland annat arrangerar ATG Paralympiatravet varje år. Finalen på Åbytravet, som föregås av ett antal delfinaler, är ett av de största och mest prestigefyllda travloppen i Sverige med en och en halv miljon kronor i förstapris. Vinnaren kvalificerar sig automatiskt till världens största travtävling – Elitloppet. 

Men Paralympiatravet är inte bara en idrottslig händelse, det är också en folkfest, ett säkert vårtecken – och ett sätt för ATG och ATG:s kunder att stötta den svenska paraidrotten. Allt spel som läggs på V75 under denna period bidrar till att stärka svensk paraidrott.

I samband med Paralympiatravet, arrangerar Parasport Sverige – i samarbete med ATG – Svenska Parasportgalan. Där hyllas de fantastiska prestationer som gjorts inom parasporten det gångna året.

Läs mer om parasport

Paralympiatravet prisutdelning V75-6_1895 (1)

HÄSTEN SOM VÄSEN

En viktig person i starten av ATG Talang var Jens Fredricson, stallmästare på Strömsholm och Flyinge och numera även världsmästare och europamästare i laghoppning. Få kan som Jens förmedla den känsla för hästar som krävs för att lyckas inom all typ av hästsport. 

I filmen beskriver Jens hästen som väsen för den allra första gruppen ATG-talanger 2014. Titta, lyssna och njut av klokskapen.

blo00661-min
quote-yellow

Vi finns där hästar finns.
När du spelar hos ATG stödjer du svensk hästnäring.