Internationellt samarbete

Sedan nittiotalet erbjuder ATG spel på trav- och galopp i andra länder än Sverige. Till en början inskränkte sig erbjudandet till våra grannländer Norge och Finland. Men med åren har antalet internationella samarbeten växt stadigt.

universal_01

gränslöst spel

I dag kan våra kunder lägga spel på lopp från bland annat USA, Australien, Hongkong, Frankrike, Storbritannien och många andra länder.

ATG arbetar även aktivt för att erbjuda spel på svensk trav- och galoppsport utomlands. Vi erbjuder spel- och sändningsrättigheter av svenska lopp till ett flertal länder, se nedan. Givetvis samarbetar vi uteslutande med utländska bolag som är licensierade och följer sitt lands spellagstiftning.

ATG grundades 1974 med uppdraget att trygga utvecklingen för svensk trav- och galoppsport genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Samarbete över gränserna växer stadigt och intresset för spel på svensk trav- och galoppsport är stort även internationellt. Det gynnar svensk hästnäring.

quote

ATG är den svenska hästnäringens motor. Så har det varit i närmare 50 år.

Allt överskott går till trav- och galoppsporten.

svenska-och-norska-flaggor

internationella partners

En viktig aspekt i ATG:s internationella samarbeten är att säkerställa spelansvar och hästvälfärd.

Inför en avtalsförhandling genomför ATG därför en genomlysning av den potentiella samarbetspartnern då bland annat partnerns ägarförhållanden, licenser, spel och informationssäkerhet, spelansvarsarbete och antipenningtvättshantering kontrolleras.

ATG har för närvarande samarbeten i följande 16 länder:

Norge

USA

Danmark

Malta

Finland / Åland

Österrike

Frankrike

Italien

Nederländerna

Storbritannien

Belgien

Sydafrika

Tyskland

Hong Kong

Australien

Kanada

 

import

För att kunna erbjuda svenska kunder ett stort och varierat utbud av hästspel importerar ATG en stor mängd utländska tävlingar. Det nordiska samarbetet är kärnan i ATG:s internationella affär, med Norge som största importland.

ATG importerar även tävlingar från bland annat Frankrike, Storbritannien, Sydafrika, USA och Hong Kong. Svenska kunder får på så sätt möjlig het att spela på stora internationella tävlingar som Prix d’ Amérique i Frankrike och Hambletonian Stakes i USA.

Export

Genom ATG:s export av hästspel kan utländska samarbetspartners erbjuda spel på svenska trav och galopptävlingar till sina kunder. Under året spelade omkring trettio spelbolag från nästan tjugo länder regelbundet på svenska lopp.

Den internationella försäljningen bidrar till en ökad omsättning i de svenska spelpoolerna vilket skapar en större konkurrenskraft på spelmarknaden.

v75-flagga-2

internationellt spel sedan 2001

År 2001 blev Danmark det första landet att spela in i den svenska V75-poolen. Sedan dess har ATG:s internationella satsning bara växt och idag samarbetar vi med 16 länder.

3,5

Miljarder i internationell omsättning

16

Länder vi samarbetar med

5 %

Internationell intäktsökning 2022

7 +

Direktsända timmar i TV4 Elitloppet 2022

publik-rosa-hattar-5502
quote-yellow

Elitloppet på Solvalla med STORT internationellt intresse 

Alltid sista söndagen i maj.