sponsring

Lika mycket om vi älskar hästar, älskar vi idrott. Därför sponsrar vi flera olika idrottsförbund. 

Läs mer om våra samarbeten här.

Handboll

ATG och parasporten

ATG har sponsrat den svenska parasporten sedan 1995, vilket gör det till ett av de långvarigaste sponsorskapen inom svensk idrott. Parasport är idrott för personer med funktionsnedsättning. Det kan vara rörelsenedsättning, synnedsättning, hörselnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning. Parasport finns på alla nivåer: från motionärer till olympiska idrottare. 

ATG är huvudsponsor till idrottsförbundet Parasport Sverige och till Sveriges Paralympiska Kommitté. Det är ett åtagande vi tar på största allvar. Bland annat arrangerar ATG Paralympiatravet varje år. Det är ett av de största och mest prestigefyllda travloppen i Sverige, med en och en halv miljon kronor i förstapris. Vinnaren kvalificerar sig automatiskt till världens största travtävling – Elitloppet. 

Men Paralympiatravet är inte bara en idrottslig händelse, det är också en folkfest, ett säkert vårtecken – och ett sätt för ATG och ATG:s kunder att stötta den svenska paraidrotten. Allt spel som läggs på V75 denna dag bidrar till att stärka svensk paraidrott.

I samband med Paralympiatravet, arrangerar Svensk Paraidrott – i samarbete med ATG – Svenska Parasportgalan. Där hyllas de fantastiska prestationer som gjorts inom parasporten det gångna året.

Läs mer om parasport

Paralympiatravet prisutdelning V75-6_1895 (1)
Peder Fredricsson Catch me not S. Foto Mia Nilsson (1)

ATG och svensk ridsport - sedan 1977

Vi älskar hästar. Därför är vårt engagemang i Svenska Ridsportförbundet lika självklart som att allt vårt överskott går tillbaka till hästnäringen. Vårt partnerskap med Svenska Ridsportförbundet har en lång historia. Vi har samarbetat sedan 1977 och här är några exempel på hur det ser ut idag:

  •  ATG är förbundssponsor för Svenska Ridsportförbundet. Vi står vid deras sida för att hela tiden stödja och utveckla svensk ridsport. Sedan 2019 erbjuder vi även spel på utvalda tävlingar och klasser inom hoppning.
  • ATG Riders League® är en hoppserie skräddarsydd för ATG:s spelvarumärke V5®. Syftet med ligan är att tillföra en högkvalitativ nationell tävling på 1.35 och 1.50-nivå som är lika utvecklande för unga satsande ryttare, som för etablerade ryttare på yngre, talangfulla hästar.
  • Genom satsningen ATG Talang möjliggör vi ett utvecklingsprogram inom dressyr-, hopp- och fälttävlan för ryttare med mästerskap i sikte. Även en satsning på högsta nivå inom paradressyr ingår.
  • ATG är en av huvudsponsorerna för Gothenburg Horse Show, en årlig höjdpunkt för svensk ridsport. Här avgörs också finalen i ATG Riders League®.

ATG och ridsport har starka band. Och precis som inom trav och galopp tävlar kvinnor och män på lika villkor inom ridsporten. Det är något att värna om och vara stolt över.

Läs mer om ridsport

ATG och svensk handboll

ATG är huvudsponsor för Svensk Handboll sedan sommaren 2021. För ATG är just handboll ett perfekt val – det är en folklig, populär och spännande sport som engagerar. Precis som travsporten. 

Bland det första som hände efter att ATG tagit över som huvudsponsor, var att den anrika Svenska Cupen återupplivades. När den fick nypremiär 2021, under det nya namnet ATG Svenska Cupen, var det första gången sedan 1991 som svensk elithandboll hade en rikstäckande cuptävling. 

ATG har även tagit initiativ till Handbollens hjältar. Det är ett sätt att uppmärksamma alla de som bidrar till svensk handbolls framgång, men som inte alltid syns. Det kan vara han eller hon som tvättar alla matchställ, skjutsar till träningslägren, släpar bollnät och går upp i ottan för att förbereda helgens tävling. Hjältarna uppmärksammas genom var sin film, där de porträtteras och får berätta sin historia. 

Ett annat initiativ är Matchens lirare, som utses under hemmalandskamper och inhemska finalmatcher. Från början var priset ett diplom, samt 1 000 kronor till den välgörenhet som spelaren önskade. Men efter Rysslands invasion av Ukraina valde ATG i stället att stötta handbollens egen insamling till förmån för krigets offer i Ukraina.

Läs mer om handboll

ATG_Sport_handbollstjej
skidskytte liten

ATG och skidskytte

Skidskytte och trav- och galoppsport passar varandra perfekt: det är folkkära publiksporter som är infernaliskt spännande. Få saker är lika spännande som att följa en skidskyttetävling och bevittna skyttet på vallen, där skillnaden mellan succé och misslyckande är hårfin. 

ATG har sedan 2018 samarbetat med Svenska Skidskytteförbundet och 2022 förlängdes samarbetet med ytterligare fyra år. Samtidigt växlades samarbetet upp och ATG gick in som huvudsponsorer och Presenting Partner. En del i samarbetet är att öka kännedom för sporten, skapa en känsla av närhet visa en annan sida av och skidskyttelandslaget. Tillsammans med Skidskytteförbundet har ATG bland annat utvecklat och skapat tv-serien ”Mitt liv som skidskytt” där tittarna får följa med bakom kulisserna under landslagets försäsong.

Serien som visades på TV4 Play och Cmore hösten 2022 är ett samarbete med Kanal 75 som producerat och följt landslaget under försäsongen, i kombination med åkarnas egna filmade material som visar allt slit och den vardag man annars inte ser.

Ni hittar alla avsnitt från säsong 1 på TV4 Play och på ATG:s Youtube-kanal.

ATG och skidskyttelandslaget

Läs mer om skidskytte

se filmen om parasimmaren lina waltz